Sporthírek

Már csak a tiszteletkör maradt

Már csak a tiszteletkör maradt
A múlt hétvégén a Bundesliga bajnoki címét visszahódító Bayern München a Hertha otthonában igazi örömfocit játszhat, a mérkőzés ugyanis már tét nélküli.
Múlthéten, szombaton a Bayern München 3-1-re győzte le a Bochum csapatát, miközben a második és egyben üldöző Schalke a Werder Brementől kapott ki hazai pályán 2-0-ra. Ezzel eldőlt, hogy a Bundesliga idei kiírásának bajnoka a Bayern München. A német rekordbajnok tehát már visszaült trónjára, így ma a Hertha otthonában már tét nélkül léphetnek pályára. A Schalke hátránya ugyan három pont, de a bajoroknak sokkal jobb a gólarányuk.

Ünneplésbe kezdett az Allianz Aréna közönsége, amikor ezt látta a kijelzőn

Ünneplésbe kezdett az Allianz Aréna közönsége,
amikor ezt látta a kijelzőn

Ahhoz, hogy a gelsenkircheni alakulat beelőzze a Bayern, sosem látott csodára lenne szükség. Félix Magath csapatának 17 gólt kellene rúgnia,, ha a német rekordbajnok esetleg kikapna 1-0-ra Berlinben. De ezt mindenki láthatja, hogy lehetetlen teljesíteni. Viszont még nem dőlt el minden a német bajnokságban. Óriási csata folyik a BL selejtezős helyért, illetve az Európa Liga indulást jelentő pozícióért.

Van Gaal első bajnoki címét nyeri a Bayernnel

Van Gaal első bajnoki címét nyeri a Bayernnel

Előbbiért a Bremen és a Leverkusen fog nagy csatát vívni az utolsó fordulóban, míg a Dortmund csak arra kell figyeljen, nehogy kikapjon a Freiburg otthonában ha közben a mögötte lévő Stuttgart nagyobb gólaránnyal megveri a Hoffenheim csapatát. Ha ez nem történik meg, jövőre Hajnal Tamás csapata az Európa Ligában idulhat. De az alsó házban is komoly küzdelmek lesznek. A 17. (kieső) Bochum a 15. Hannovert fogadja. Ha a hazaiak nyernek a Hannover az osztályozós helyre kerül, a Bochum pedig megmenekül. Ha így alakul és a Nürnberg megveri a Kölnt hazai pályán, akkor már kiesik a Hannover. Tehát még az utolsó fordulóra is maradt izgalom bőven a Bundesligában.


A 34. forduló párosításai:

Bochum - Hannover
Freiburg - Borussia Dortmund
Hertha - Bayern München
Hoffenheim - Stuttgart
Mainz - Schalke
M'gladbach - Bayer Leverkusen
Nürnberg - 1.FC Köln
Werder Bremen - Hamburg
Wolfsburg - Frankfurt

p.sz.

Bundesliga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu