Sporthírek

Nehezen, de végül 2-0-ra győzött a Barcelona

Nehezen, de végül 2-0-ra győzött a Barcelona
Zlatan Ibrahimovic és Bojan késői góljával a Barcelona 2-0-ra győzte le hazai pályán az Osasuna csapatát a spanyol bajnokság 28. fordulójában. Holnap a Real Madridon a sor.
Igazán remek formában van a Barcelona az utóbbi hetekben, de az Osasuna igazán kemény ellenállást tanusított a katalánok számára a Camp Nouban. Pedig Pep Guardiola igazán nem tartalékos csapatot küldött a pályára. A lehető legerősebb kezdőtizenegyel vágott neki az estének a Barcelona. Nem meglepő módon a legelső lehetőség Lionel Messi előtt adódott, aki két mérkőzés alatt hat gólt szerzett. Ibrahimovic adott az argentinnek keresztlabdát, de Ricardo hárítani tudott. Kicsivel később Vadócz Krisztián találta magát szemben Victor Valdésszel, de a Barca kapusa résen volt.

Vadócz majdnem betalált a Barca kapujába

Vadócz majdnem betalált a Barca kapujába

Szűk negyedóra játék után Messi cselezgetett és csak szabálytalanul tudták megállítani. A szabadrúgása elkerülte az Osasuna kapuját, mivel megpattant a sorfalon. Szemmel láthatóan felszívta magát az Osasuna, Guardiola pedig a szünetben Henry helyett Pedrot küldte pályára, aki rögtön Messit hozta játékba, de ő ismét kihagyta a lehetőséget. Már egy jó órája tartott a mérkőzés, Iniesta és Sergio Busquets próbálkozása is elakadt Ricardoban. A 72. percben végül Ibrahimovic törte meg a gólcsendet.

Iniesta mozgatta a katalánok akcióit

Iniesta mozgatta a katalánok akcióit

A svéd hórihorgas támadó Maxwelltől kapott egy lapos beadást és passzolt a kapuba. Ez már visszavetette az Osasuna ellenállását, ami után a mérkőzés végén Bojan az Iniestatól kapott labdával kapura fordult és mattolta a vendégek kapusát. Mintha csak az első találatot láttuk volna. Ezzel a Barcelona ha nem is olyan könnyedén, mint vasárnap a Zaragoza ellen, de nyert 2-0-ra.

A 28. forduló eredményei:

Sporting Gijon - Deportivo: 2-1
Sevilla - Xerez: 1-1
Almeria - Zaragoza: 1-0
Barcelona - Osasuna: 2-0
Racing Santander - Mallorca: 0-0
Tenerife - Villarreal: 2-2
Valladolid - Espanyol: 0-0
Valencia - Malaga
Getafe - Real Madrid
Atletico Madrid - Athletic Bilbao

p.sz.

La Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu