Sporthírek

Öt kapufa után 1-0-ra nyert a Chelsea az FA-kupa döntőjében

Öt kapufa után 1-0-ra nyert a Chelsea az FA-kupa döntőjében
Elképesztő szerencséje volt a Porsmouth csapatának a Chelsea ellen a FA-kupa döntőben, ám Kevin Boateng elhibázott tizenegyese után fordult a kocka és Drogba megszerezte a győztes találatot.
Ha belegondolunk mennyi gól eshetett volna az FA-kupa 2009/2010-es döntőjében a Chelsea - Portsmouth összecsapáson... De ezzel ellentétben egyetlen találat született, de izgalmakban így is bővelkedett a mérkőzés. Carlo Ancelotti csapata már az első perctől kezdve irányított, a Pompey-nek, nem nagyon volt lehetősége kimerészkedni saját térfeléről. Rögtön az elején Mokoenaban akadtak el kétszer is Anelka lövései. Pár perccel később már Frank Lampard került lőtávolba. Tüzelt is de a labda jobb oldalon a lécek találkozásánál kifelé pattant. Közben azért a túloldalon is olykor eljutott a kapuig a Portsmouth, de a támadók mindig elrontották a helyzeteket. A félidő közepe felé Ashley Cole tette középre a labdát, James kapus már verve, volt, ám a Chelsea elefántcsontparti támadója, Kalou sípcsonttal 3-4 méterről a keresztlécre rúgta a labdát.

Boateng foghatta a fejét a hibás tizenegyes után

Boateng foghatta a fejét a hibás tizenegyes után

Aztán jött egy szabadrúgás balról Terry felé, aki a hosszú oldalon találta el a kapufát. Pár perc múlva Drogba próbálkozott szabadrúgásból 30 méterről. Ez már közel járt, de a labda a keresztlécről a gólvonalra pattant, onnan pedig kifelé. Elképesztő szerencséje volt a Pompey-nek. Lassan közeledett a félidő vége, amikor Drogba próbálkozott ismét, ezúttal egészen közelről James alatt pöckölte el a játékszert, de a kapufa ismét mentett.
A második játékrészben sem változott a játék képe, Avram Grant csapata kontrákra rendezkedett be. Viszont egy jól felépített akció után a csereként beállt Belletti lépett oda rossz ütemben a tizenhatosra betörő Dindane-nek. A bűntetőt Boateng Petr Cech lábára rúgta.

Lampard is kihagyta a büntetőt, de nyertek

Lampard is kihagyta a büntetőt, de nyertek

Ekkor fordult meg a Chelsea szerencséje, mivel az 59. percben megszerezte a vezetést. Didier Drogba készülődött szabadrúgáshoz, hasonló volt a távolság, mint az első kapufájánál. A Chelsea gólvágója lőtt, a labda pedig szállt a hosszú alsóba, ám csak a kapufa érintése után került a hálóba. Drogbanek ez volt szezonbeli 37. találata. A vezetést követően a Chelsea kicsit visszavett a tempóból, így olykor lehetősége nyílt a Portsmouth-nak gólszerzésre, ám ez nem sikerült. Az utolsó percekben még Lampardot buktatták a büntető területen belül. A tizenegyest maga a sértett végezte, ám Lampard tőle nem megszokott módon mellé lőtte. De így is megnyerte a Chelsea az FA-kupa döntőjét egymás után kétszer (tavaly az Everton ellen).


p.sz.

Premier League hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu