Sporthírek

Rangadók hétvégéja a Serie A-ban

Rangadók hétvégéja a Serie A-ban
Három rangadót is rendeznek a hétvége alatt az olasz bajnokság 34. fordulójában. Szoros a tabella, degyűjteni kell a pontokat a hátra lévő fordulókban.
Rögtön ma este játsza soros bajnoki mérkőzését a címvédő Inter. José Moudinho csapata jövőhét kedden a Barcelona ellen harcol a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ezért lehetősége van a szövetségtől kérni, hogy bajnoki mérkőzését pénteken letudja. Az ellenfél nem is akárki lesz. Az idei évben nagyon szerényen teljesítő Juventus látogat a San Siroba. Ami az utóbbi napokban legérdekesebb a két csapat háza táján, az edzőkérdés. José Mourinho nem nagyon kedveli a Serie A ellenséges közegét, jóllehet erről ő maga is tehet, míg a bianconerik trénerét Alberto Zaccheronit könnyen lehet, hogy a Liverpool spanyol menedzsere, Rafa Benitez váltja a szezon végén a kispadon.

Mourinho:

Mourinho: "Arra lesz a kapu, oda kell gólt lőni"

A szombat este egy laza Chievo - Livorno találkozóval telik el, ahol a Livorno a bennmaradásért fog küzdeni. Vasárnap viszont újabb két rangadóval elégíti ki a Serie A az olasz foci szerelmeseit. Délután a Sampdoria hazai pályán fogadja a Milant. A Samp nagy versenyben van a Bajnokok Ligája selejtező érő negyedik helyért a Palermoval (mindkét csapatnak 54 pontja van), míg a Milan szeretne továbbra is versenyben maradni a bajnoki címért. Leonardo csapatának hátránya négy pont a listavezető Romával szemben, három pontra van a városi rivális Intertől. Ha a rossonerik ezen a találkozón nem nyernek és közben a másik két bajnokesélyes behúzza a pontokat, akkor elkönyvelhető, hogy a Milan kiszáll a harcból.

A római derbi mindig kemény csatát hoz

A római derbi mindig kemény csatát hoz

Erre minden esély meg van, bármenyire is szomorú a Milan hívek számára, a piros-fekete alakulat nem túl acélos az elmúlt hetekben (5 mérkőzésből 1 győzelem). Vasárnap este pedig igazi római szuperderbit rendeznek a Stádio Olimpicoban, ahol pályaválasztóként a Lazio a Roma együttesét fogadja. Bár a stadion közös, így nincs értelme hazai pálya előnyéről beszélni. Már csak azért sem, mert a Lazio hat pontra van a kieső zónától, ezért égetően szükség lenne begyűjteni a három pontot az ellen a Roma ellen, amely október 29-e óta nem kapott ki a bajnokságban. Ráadásul a farkasok mindent meg fognak tenni azért, hogy vezető pozíciójukat megtartsák az Interrel szemben. Így néz hát ki a hétvégi Serie A forduló.


A 34. forduló párosításai:

Inter Milan - Juventus
Chievo - Livorno
Atalanta - Fiorentina
Bari - Napoli
Cagliari - Palermo
Catania - Siena
Parma - Genoa
Sampdoria - AC Milan
Udinese - Bologna
Lazio - AS Roma


p.sz.

VB 2010: Irány Dél-Afrika

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu