Sporthírek

Ribéry-t három évre is lecsukhatják

Ribéry-t három évre is lecsukhatják
A Bayern München francia válogatottját, Franck Ribéry-t prostitúcióval gyanúsítják. A játékos egy olyan utcalánnyal került kapcsolatba, aki még kiskórú, bár Ribéry-nek fogalma sem volt róla.
Nagy bajba kerülhet Fracnk Ribéry legalább két hónappal ez előtt elkövetett bűnéért. Az ügyészség egyik tisztviselője elmondta, hogy a francia válogatott is elismerte, hogy kapcsolatai voltak egy prostituálttal, de fogalma sem volt róla, hogy kiskorú. Az igazságügyi forrás jelezte, hogy Andre Dando bírón múlik, hogy vádat emelnek-e a játékos ellen. Ribéry-nek felesége és két lánya van, ha bűnösnek találják, akár három év börtönbüntetést is kaphat és 45 ezer euróra meg is bírságolhatják. Az egész ügy középpontjában egy párizsi éjszakai klub áll, amely kedvelt hely a francia válogatott játékosai számára. Ha igaz, akkor többek között, a Lyon szélsőjét, Sydney Govout is kérdőre vonhatják a következő hetekben.

Ribéry akár három évet is kaphat, ha bűnösnek találják

Ribéry akár három évet is kaphat, ha bűnösnek találják

Sophie Bottai, Ribéry ügyvédje vasárnap elmondta, hogy a játékost tanúként idézte elő a francia rendőrség, ahol Franck egy ismerőséről beszélt, aki kapcsolatban áll az üggyel. A Bayern München holland menedzsere, Louis van Gaal elmondta, hogy amíg bírósági eljárás folyik nem nyilatkozik az ügyről. Szerinte Ribéry-nek csak a szerda esti Lyon meccs miat kell aggódnia. A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke, Jean-Pierre Escalettes elmondta: "Nincs reakció egy olyan ügyben, mint ez. A nyomozás folyamatban van és még nincs információ. Jelen pillanatban nem lehetséges, hogy megjegyzést tegyek." Ez az ügy nem is jöhetett volna rosszabbkor a válogatott és irányítója, Raymond Domenech számára, hiszen a 2010-es Dél-Afrikai világbajnokságig másfél hónap van hátra.