Sporthírek

Rooney duplázott, a Manchester még mindig az élen

Rooney duplázott, a Manchester még mindig az élen
A Manchester United könnyedén nyert a Fulham ellen és továbbra is vezeti a Premier League táblázatát. A Chelsea egy mérkőzéses hátrányban a második.
A Chelsea sima 4-1-ás győzelmet könyvelhetett el a gyengélkedő West Ham United ellen hazai pályán. A kékek első találatát a középső védő, Alex szerezte. A brazil Malouda beadását bólintotta a vendégek hálójába. De a 30. percben jött a válasz az ex-Chelseas középpályástól, Scott Parkertől, aki fantasztikusan találta el a labdát a lövés pillanatában és nagy bombát lőtt Turnbull kapujába. Carlo Ancelotti csapata a második félidőre összekapta magát és innentől kezdve nem volt mit tegyen a West Ham.

Drogba kétszer is eredményes volt

Drogba kétszer is eredményes volt

A friss év afrikai játékos díjat kiérdemlő Didier Drogba ismét bizonyította, hogy méltó a címbre. Az elefántcsontparti ekőször fejjel volt eredményes, majd egy kipattanó labdát lőtt a kapuba. A két Drogba gól között Malouda gólpassza után saját maga is betalált, miután kinézte magának a jobb alsót.

A nagy rivális Manchester United ezúttal az Európa Ligában 3-1-es vereséget elszenvedő Fulhammel mérkőzött. A találkozó nem bizonyult túlságosan veszélyesnek a vörösök számára. Igaz az első találatig 46 percet kellett várni. Ekkor Rooney Nani felé passzolt, aki visszaadta az angolnak a labdát, ő pedig a kapuba belsőzött. Az eredmény egészen a mérkőzés hajrájáig nem változott. Dimitar Berbatov a 83. percben kapott egy előre ívelést. A bolgár csatár fantasztikusan tartotta meg a labdát két védő között és betört a tizenhatos felé, majd Rooney elé tálalt, akinek ismét csak egy passzt kellett végrehajtania, hogy az akció sikerrel záródjon.

A Manchester United 3-0-r győzött a Fulham ellen

A Manchester United 3-0-r győzött a Fulham ellen

A meccs végén Berbatov is eredményes volt Park beadásából. Ezzel a győzelemmel a Manchester United még mindig első a tabellán, mögötte a Chelsea két ponttal lemaradva, de egy meccsel kevesebbet játszottak a londoniak. A Liverpool - Portsmouth találkozót hétfő este rendezik. Az Aston Villa és a Manchester City is fontos pontokat veszített. Mindkét csapat célja valamelyik európai kupaszereplés. De a harmadik vetélytárs, a Tottenham a Blackburn elleni 3-1-es győzelmével előttük áll a negyedik pozícióban.


Eredmények:

Tottenham    3 - 1    Blackburn: 3-1
Birmingham - Everton: 2-2
Bolton - Wigan Athletic: 4-0
Burnley - Wolverhampton: 1-2
Chelsea - West Ham: 4-1
Stoke City - Aston Villa: 0-0
Hull City - Arsenal: 1-2
Manchester U. - Fulham: 3-1
Sunderland - Manchester City: 1-1


p.sz.

Manchester United - AC Milan: 4-0

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu