Sporthírek

Vucinic volt a fővárosi derbi hőse

Vucinic volt a fővárosi derbi hőse
A Roma a fővárosi rangadón 2-1-re győzte le a Laziot Mirko Vucinic góljaival, így a farkasok visszavették vezető pozíciójukat az Intertől. A Milan a Samptól elszenvedett vereségével kiszállt a csatából.
Négy forduló van hátra a Serie A küzdelmeiből és a csata nagyon kiélezett a Scudettoért. A Roma vasárnap este fővárosi rangadót vívott a Lazioval. Ranieri mester, a Roma trénere semmit sem bízott a véletlenre, pályára küldte Tottit, Tonit és Vucinicet is. Mégis a kékek szerezték meg az első gólt a 14. percben Rocchinak köszönhetően. Ám ezzel a találattal nem mehettek biztosra a Roma ellen, amely szinte megállíthatatlan a bajnokságban.

Totti mutatott be a Lazio drukkereinek

Totti mutatott be a Lazio drukkereinek

Mondhatjuk, hogy a legkiegyensúlyozottab csapat. A szünetben Ranieri tovább erősítette a támadó alakzatot, kettőt is cserélt, Menez és Taddei is pályára lépett. A Lazio nem sokkal a sípszó után növelhette volna előnyét, de Floccari hagyta ki a tizenegyest. Az 53. percben jött is az egyenlítés. Jobb oldali szöglet után Koralov húzta ki Taddei lábát a tizenhatoson belül, a büntetőt Vucinic értékesítette. Tíz perc sem kellett, amikor Vucinic ismét eredményes volt. A Roma támadója egy hatalmas bombagólt lőtt Muslera kapujába szabadrúgásból. A fiatal kapus mozdulni sem tudott. Ezzel a találattal nyert a Roma a derbin és átvette a vezetést az Intertől. A vereség már sok volt a Lazio drukkereinek, akik a lelátón rendbontásba kezdtek. A Lazio három pontra van a kieső zónától.

Dida majdnem kifogta Cassano büntetőjét

Dida majdnem kifogta Cassano büntetőjét

A Milan viszont már kiszállt a bajnoki címért folyó versenyből, miután 2-1-re kikapott a Sampdoria otthonában. Boriello már a 20. percben vezetéshez juttatta a Milant egy fejesgóllal, de Leonardo csapata leengedett, így a Samp még a félidő előtt majdnem kiegyenlített. A második félidőben Bonera volt nagyon fegyelmezetlen. Az 54. percben Cassanonak csúszott oda hátulról az ötös vonalánál, amiért rögtön piros lapot kapott a védő. A büntetőt maga a sértett végezte el, 1-1. AZ emberhátrány ellenére ment előre a Milan, Ronaldinho lövése majdnem be is akadt. Később a túloldalon Dida a gólvonalon tudta megfogni a labdát, a hazaiak mr gólnak örültek, de a partjelző jelezte, hogy a labda nem ment át a gólvonalon. A mérkőzés végén egy beadásból viszont már sikerült bevenni Dida kapuját. Pazzini érkezett jó ütemben és bólintott.


Serie A 34. forduló eredményei:


Inter Milan - Juventus: 2-0
Chievo - Livorno: 2-0
Atalanta - Fiorentina: 2-1
Bari - Napoli: 1-2
Cagliari - Palermo: 2-2
Catania - Siena: 2-2
Parma - Genoa: 2-3
Sampdoria - Milan 2-1
Udinese - Bologna: 1-1
Lazio - Roma: 1-2


p.sz.

La Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu