Sporthírek

135 nyertese van a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjnak

135 nyertese van a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjnak

A 2016/2017-es program első félévében minden korábbinál több, a jelentkezett 207 hallgató közül 135 nyerte el a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat, köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, akik 102-204 ezer forint közötti havi anyagi támogatásra számíthatnak.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár elmondta, hogy az ösztöndíj által az aktív sportolói évek alatt szerezhetnek felsőfokú végzettséget a sportolók. Az ösztöndíjat a kormány alapította azzal a céllal, hogy támogatást nyújtson a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatóknak, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek arra, hogy olimpiai/paralimpiai, világ- vagy Európa-bajnoki érmet szerezzenek.

 

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár

 

Az államtitkár közlése szerint az ösztöndíj összegének alapja a mindenkori köztársasági ösztöndíj, amelyet az elért versenyeredmények, illetve az ösztöndíj-kategóriák szerint differenciálnak. Az ösztöndíjra javasolt hallgatókat ugyanis olimpiai, vb- és Eb-helyezéseken alapuló kategóriákba sorolják. Az idei évben a nyertes diákok havi támogatási összege 102 ezer és 204 ezer forint között van.

 

/T.D.