Sporthírek

40 sportág az EFOTT-on

40 sportág az EFOTT-on

A vasárnapig tartó Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára mintegy 100-120 ezer résztvevőt várnak a rendezők, melyhez kapcsolódva a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának szervezésében tartották meg a "Tekerj az EFOTT-ra!" sportesemény megnyitóját.

A kampány célja, hogy felhívják a figyelmet az aktív sportlásra és az egészségtudatos életmódra, valamint, hogy minél  több fesztiválozó, sportbarát kerékpárral érkezzen a kedden kezdődött Velencei-tavi eseményre. Az EFOTT sportprogramja évről évre bővül, idén 40 sportág közül választhatnak a résztvevők. Újdonság, hogy a jégpályán a székesfehérvári hokisokkal korcsolyázhatnak a vállalkozó kedvűek.

 

40 sportág közül választhatnak az egyetemisták az EFOTT-on

Az EFOTT-hoz kapcsolódva tartották meg a "Tekerj az EFOTT-ra!" sporteseményt

 

"Az államtitkárság egyik kedvenc fesztiválja az EFOTT, mivel itt nagyon gazdag a sportprogram" - szögezte le Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Szélesi Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója elmondta, hogy csütörtökön az EFOTT sportrésze a parasportról szól: a fesztiválozók parasportokat próbálhatnak ki, és parasportolókkal találkozhatnak.

 

/T.D.