Sporthírek

400 fiatal vehette át a "Jó tanuló, jó sportoló" díjat

400 fiatal vehette át a

Több mint 400 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat, közülük is a legjobbak a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket.

"Kitartás kell a tanulmányi és sportolói eredményességhez" - jelentette ki az ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki kiemelte, éppen a sport és a tanulás kettőssége az, ami igazán sikerrel készít fel a nagybetűs életre. "A magyar sporttörténelem eredményei nem csupán dicsőséget jelentenek. Olyan tradíciót is, amely arra kötelez bennünket, hogy a kiváló sportteljesítményeket a hétköznapokban is az egészséges, sportos életmód elterjesztése kísérje" - fogalmazott Szabó Tünde.

 

Több mint 400 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat

Több mint 400 fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016" díjat

 

Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók. A korcsoporttól függően a 2015/16-os tanévben 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlagot kellett elérniük, emellett sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

 

/T.D.