Sporthírek

501 ezer versenyengedéllyel rendelkező sportoló

501 ezer versenyengedéllyel rendelkező sportoló

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tájékoztatása szerint több mint félmillió versenyengedéllyel rendelkező sportoló van Magyarországon, akiknek több mint a fele utánpótlás korú. bevezetett sportágfejlesztési programok, az átgondolt utánpótlás-nevelési rendszer és az edzői életpályamodell nagyszerűen működik.

"A kormány, azzal, hogy kiemelten támogatott stratégiai ágazatként tekint a sportra, megteremtette ennek a létszámemelkedésnek és a sport eredményességének feltételeit. A kiemelt és a felzárkóztatási sportágak támogatási rendszere, az utánpótlás-nevelés átfogó támogatása, az edzői életpályamodell bevezetése, a Gerevich-ösztöndíj, a mindennapos testnevelés megvalósítása, a sportlétesítmények fejlesztése, a hazai rendezésű nemzetközi sportesemények és a szabadidősport támogatása mind hozzájárultak ehhez a 2011-hez viszonyított több mint 61 százalékos növekedéshez" - nyilatkozott Szabó Tünde. 

 

Az 501 354 versenyengedéllyel rendelkező sportolónak több mint a fele utánpótlás korú

Az 501 354 versenyengedéllyel rendelkező sportolónak több mint a fele utánpótlás korú

 

Az adatok szerint a látvány csapatsportágakban 72 százalék, a 16 kiemelt sportágban 31 százalék, a 20 felzárkóztatási sportágban csaknem 16 százalék, míg az egyéb sportágak esetében majdnem 87 százalékos az emelkedés. Kiemelte, hogy a versenyengedéllyel rendelkező sportolóknak több mint a fele utánpótlás korú, ami azért fontos, mert a magyar sport sikeres jövőjének záloga az utánpótlás-nevelés. "A cél továbbra is az, hogy folytatódjon a sportolói létszám emelkedése, mindehhez megfelelő sportinfrastruktúrát biztosítsunk" - jelentette ki Szabó Tünde.

 

 

MTI/T.D.