Sporthírek

81 kiemelt sportesemény lesz idén

81 kiemelt sportesemény lesz idén

A sportállamtitkárság idén 81 eseményt támogat kiemelten, Szabó Tünde államtitkár egy konferencia alkalmából részleseten beszélt az idehaza megvalósuló kiemelt sporteseményekben való állami szerepvállalásról.

Az államtitkár leszögezte, hogy a kormány a sportra nemzetstratégiai ágazatként tekint, "ezáltal a sportversenyek rendezésének támogatása kiemelt fontosságú cél, hiszen a sportirányítás hazai rendszerének átalakításával kitűzött hármas célrendszernek ez az egyik fontos eleme". A támogatott események között kiemelte a júliusi vizes világbajnokságot, az augusztusi cselgáncs-vb-t, a kick-box világbajnokságot.

 

A kormány kiemelten támogatja többek között a júliusi vizes világbajnokságot

A kormány kiemelten támogatja többek között a júliusi vizes világbajnokságot

 

Szólt a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságról és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról is, hozzátéve, hogy a tendencia a jövőben is folytatódik, a sportszövetségek és egyéb szervezetek jelenleg már 51 hazai rendezésű nemzetközi eseményt regisztráltak, amelyek 2018-ban fognak megvalósulni. A jövő évi támogatott események között szerepel többek között a birkózó-világbajnokság, a karatésok egyetemi világbajnoksága, az U20-as női kézilabda-vb, az erőemelő világbajnokság és a tájékozódási futók junior világbajnoksága.

 

/T.D.