Sporthírek

A 2015-ös Kettesfogathajtó Világbajnokságon 20 nemzet 66 hajtója versenyez

A 2015-ös Kettesfogathajtó Világbajnokságon 20 nemzet 66 hajtója versenyez

Ismét Kettesfogathajtó Világbajnokságra készülnek Fábiánsebestyén. Csongrád megye idei legrangosabb sporteseménye szeptember 9-től 13-ig tartja majd lázban a lovassport szerelmeseit.


Két éve döntött úgy a Nemzetközi Lovas Szövetség, hogy a 2015-ös Kettesfogathajtó Világbajnokságnak a Csongrád megyei Fábiánsebestyén adhat otthont. A világversenyhez méltó körülményeket új infrastrukturális beruházások, a lovak és versenyzők elhelyezését szolgáló fejlesztések és széleskörű társadalmi összefogás biztosítja. A szervezőbizottság elnöke, Farkas Sándor ismertette azokat az újdonságokat, amelyek a versenyre érkezők és a közönség kényelmét szolgálják majd a világversenyen. Mint elmondta, egyedülálló időmérő rendszer mutatja majd a versenyző idejét és helyezését, mind a díjhajtásban mind az akadálypálya leküzdésekor. Megújult a díjható négyszög, és a maratonpálya is. Külön intézkedésekkel fogják vigyázni a szervezők a lovak és lovasok valamint a nézők biztonságát. Már működik az az online rendszer, amelynek segítségével bárki kényelmesen, otthonról megvásárolhatja belépőjegyét.

 

2015. Kettesfogathajtó Világbajnokság, sport, rendezvény

 

A 2015-ös Kettesfogathajtó Világbajnokságon 20 nemzet 66 hajtója versenyez

 

 

 20 nemzet 66 hajtója versenyez szeptember 9. és 13. között a 16. Kettesfogathajtó Világbajnokságon a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban. A fogatok nemcsak Európából, hanem Észak-Amerikából és Dél-Amerikából érkeznek. A Magyar Lovas Szövetség alelnöke, Mondok József elmondta: Magyarország lovas nagyhatalomnak számít, amit a világverseny mostani megrendezése mellett 38, fogathajtásban szerezett magyar aranyérem is bizonyít. A kettesfogathajtásban is magyarok a címvédők, így a fábiánsebestyéni, hazai közönség előtt mind egyéni, mind csapatversenyben jó eséllyel indulnak versenyzőink.  Mint kiderült: az esemény résztvevőit Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke köszönti, a világversenyt Fazekas Sándor nyitja meg.

 

 

-kt-