Sporthírek

A Békéscsabai Röplabda Akadémia milliárdos fejlesztésekbe kezd

A Békéscsabai Röplabda Akadémia milliárdos fejlesztésekbe kezd

A Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásáról és infrastrukturális hátterének megteremtéséről két évvel ezelőtt állapodott meg a békéscsabai önkormányzat Orbán Viktor miniszterelnökkel. Azóta a Modern Városok Program keretében gyakorlatilag el is készült az első beruházás, és további fejlesztések kezdődnek.

 

Az első beruházás keretében 50 millió forintból megújult a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumának sportcsarnoka, ami biztos otthona lesz az akadémiai utánpótlásnevelésnek. Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE elnöke hozzátette, hogy a tornacsarnok fejlesztése nem áll le, a későbbiekben megújulhatnak az öltözők és a külső környezet is. Jelenleg folyik a tervezés a Városi Sportcsarnok felújításával kapcsolatban, a 735 milliós beruházás várakozása szerint néhány hónapon belül megkezdődhet. Ennek keretében új burkolatot kaphat a küzdőtér, de tovább korszerűsítik az öltözőket és a már meglévő szálláshelyeket is. Az átadásra jövő nyár végén kerülhet sor.

 

A Békéscsabai Röplabda Akadémia milliárdos fejlesztésekbe kezd

Békéscsaba 4-5 év alatt igazi sportvárossá alakulhat át

 

Baran Ádám arról számolt be, hogy a kormány 2017. december 27-ei határozata alapján számítanak a megítélt 1,87 milliárd forintos támogatásra is. A Magyar Röplabda Szövetséggel együttműködve ebből a forrásból épülhet például a BSZC központjában egy új, összesen három szabványos méretű röplabdapályát befogadó munkacsarnok. A Modern Városok Program keretében egy új sportcsarnok felépítése is napirendben van, valamint egy fedett sportuszoda kialakítása szintén az adott területen, de a tervek között szerepel a közeli főiskola tornacsarnokának a felújítása is. Az önkormányzat tervei szerit 4-5 év alatt Békéscsaba igazi sportvárossá alakulhat át, ahol egy 3-400 méter sugarú kör mentén rengeteg sportlétesítmény fogja szolgálni az egyéni és csapatsportokat. 

 

MTI/T.D.