Sporthírek

A gyaloglás, a biciklizés és a futás a legkedveltebb

A gyaloglás, a biciklizés és a futás a legkedveltebb

A Forecast Research országos reprezentatív kutatás eredményei szerint a magyar leginkább sétálni, biciklizni és futni szeretnek.

Az eredményekszerint a többség napi, heti rendszerességgel mozog valamilyen formában, ugyanakkor nyaralás alatt inkább a lazításon van a hangsúly, ilyenkor elmaradhat a rendszeres aktivitás. A válaszadók 65 százaléka jelezte, hogy számára nem fontos a rendszeres mozgás vakáció alatt. A felmérés eredményei alapján a válaszadók nagyobb része (37 százaléka) naponta vagy (18 százaléka) hetente többször végez rendszeres testmozgást, legyen szó sétáról, vagy akár komolyabb erőnlétet igénylő edzésről.

 

A gyaloglás, a biciklizés és a futás a legkedveltebb

A kerékpározás és a futás a legnépszerűbb mozgásformák, mivel nem igényelnek specilás helyszínt és eszközt

 

Hetente legalább egyszer 17 százalék, ennél kevesebbszer pedig 11 százalék mozog. A megkérdezettek 17 százaléka jelezte, hogy egyáltalán nem végez rendszeresnek mondható testmozgást. A kutatás arra is kereste a választ, hogy mely mozgásformák a legnépszerűbbek a magyarok körében. Az eredmények alapján a séta és a gyaloglás végzett az élen, 22 százalék válaszolta, hogy ezek állnak hozzá a legközelebb.  A kerékpározás és a futás (19-19 százalék) kerültek még be a legnépszerűbb mozgásformák közé, ami nem véletlen, hiszen ezek a legegyszerűbben végezhető, semmilyen speciális helyszínt nem igénylő sportok - írták.

 

MTI/T.D.