Sporthírek

A horgászsportot is támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium

A horgászsportot is támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a halgazdálkodás újraszabályozása horgászsport és a horgászturizmus támogatása miatt is fontos volt.

Emellett többek között a halászati hagyományok megőrzését is támogatja a halgazdálkodás újraszabályozása. Az új jogszabály a korábbinál jobban védi a halak természetes élőhelyét, különösen az állományok megújulása, növekedése szempontjából fontos szaporodó- és telelőhelyeket. Az új törvény megszületését széleskörű társadalmi egyeztetés előzte meg: az ágazat szereplőin kívül civil szervezetekkel, országos és helyi egyesületekkel is konzultációkra került sor.


Fazekas Sándor a halászati törvényről


Az új törvény a turista állami horgászjegy bevezetésével egyszerűsíti a horgászat megismerését, ezzel is segítve a horgászok létszámának gyarapodását és a horgászturizmus erősödését a vidéki turizmusban. A törvény szigorú szabályozás mellett továbbra is teret enged a legális halászatnak. Egyes halászeszközöket és módszereket azonban általánosan tilt a törvény és jogszabályi alapot teremt a halászok által használható eszközök és fogható halak mennyiségi korlátozására is.


-tk-