Sporthírek

A Hungaroring volt 2017 leghasználtabb versenypályája

A Hungaroring volt 2017 leghasználtabb versenypályája

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy tavaly a Hungaroring volt a legtöbbet használt európai versenypálya, és remélik, hogy ez idén is így lesz.

"Eseménydús, szakmailag nagyon értékes szezon előtt állunk a Hungaroringen" - mondta a pálya idénynyitó sajtótájékoztatóján. "A tavalyi csúcsévet negyven százalékkal túlszárnyaltuk az időarányos jegyeladással a július végi Forma-1-es futamra, amelynek nagyon jó fogadtatása van. Bízunk abban, hogy az idény kezdetével még jobban megnő az érdeklődés" - fogalmazott. Kitért arra, hogy 2500 hellyel már biztosan bővíteni kell a bronz lelátókat. 

 

2017-ben a Hungaroring volt a legfoglalkoztatottabb európai versenypálya

2017-ben a Hungaroring volt a legfoglalkoztatottabb európai versenypálya

 

Május 1-jén az elmúlt évekhez hasonlóan Forma-1-es versenyzők részvételével és látványos belvárosi show-val rendezik meg a Nagy Futamot. Június elején a német túraautó-bajnokság, majd a hónap közepén a kamion Európa-bajnokság futamaira kerül sor Mogyoródon, mielőtt július végén a Forma-1 versenyzői Magyarországra érkeznek. Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke kiemelte, 2017 az egyik legsikeresebb éve volt a magyar autósportnak az elmúlt időszakban.

 

MTI/T.D.