Sporthírek

A II. kerületben épül uszoda

A II. kerületben épül uszoda

Letették a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszoda alapkövét. A 2019 első felére elkészülő intézménnyel a pesthidegkúti közösség évtizedes álma valósul meg.

 

Láng Zsolt, II. kerület polgármestere közölte, vízilabda-utánpótlás nevelésére épülő uszoda belső fedett terében megtervezett 50x25 méteres versenymedence keresztirányú megosztásával és elválasztásával kialakítható két 25x25-ös vízfelület, amelyek egy időben tudják szolgálni a lakossági úszás igényeket és az iskolai, óvodai úszásoktatás, illetve a vízilabda utánpótlás edzések megtartását. Az optimális működéshez hozzájárul még egy 20x10-es tanmedence, egy körülbelül ezer ember befogadására alkalmas lelátó. Továbbá lesz egy 33x20 méteres kültéri medence, amely vízilabda-mérkőzések tartására is alkalmas.

 

Letették a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszoda alapkövét

A vízilabda-utánpótlás nevelésére épülő uszoda vízilabda-mérkőzések tartására is alkalmas lesz

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője elmondta, hogy a kormány közvetlenül félmilliárd forintot biztosít az építkezéshez, de a sportberuházások támogatását elősegítő adórendszer az, ami a legfontosabb lökést tudja adni. A kerület több mint kétmilliárd forintot tud önrészként a beruházásra fordítani. A kivitelezési munkákat 2018 márciusában kezdte meg az A-HÍD Zrt. Az uszoda a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontot közvetlen szomszédságában létesül.MTI/T.D.