Sporthírek

A legeredményesebb sport klub, a Vasas új csarnokát avatta fel Orbán Viktor

A legeredményesebb sport klub, a Vasas új csarnokát avatta fel Orbán Viktor
A Vasas Sport Club új edzőcsarnokának felavatásán Orbán Viktor elmondta:  a sport támogatása rendkívül fontos a kormány számára a gazdasági válság idején is, mivel a "válság utáni világra" is fel kell készülni.Az eseményen több vezető tisztségviselő mellett részt vett Tarlós István főpolgármester és Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is.

 


Ez a beruházás is mutatja, hogy a kormány nem csak a labdarúgásra áldoz jelentős összegeket - hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette, hamarosan a többi sportág is sorra kerül, példaként az úszást hozta fel. A sportfejlesztésekről elmondta, hogy a 2012/13-as idényre már 48 milliárd forintnyi összeget hagytak jóvá.

Orbán v iktor


A beruházás teljes költségvetése 438 millió forint volt, amelynek hetven százalékát a társaságiadó-kedvezményekből (TAO) befolyt összegek biztosították, a fennmaradó harminc százalékot pedig a kormány támogatása adta. Ezzel a bővítéssel együtt a Fáy utcában több mint 1,3 milliárd forint állami vagyont növelő sportcélú beruházás valósult meg az elmúlt években.

A Vasas Sport Club az ország minden idők egyik legeredményesebb egyesülete, amely 2011-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A Vasas Sport Club jelenleg Magyarország egyik legnagyobb utánpótlás bázisa. A kormány nemrég döntött arról, hogy a Vasas Sport Club számára a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzat terhére 258,4 millió forint támogatást biztosít.


Forrás: fidesz.hu

-kt-