Sporthírek

A Ligakupában összecsap a Loki és a Videoton

A Ligakupában összecsap a Loki és a Videoton
A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a Ligakupa negyeddöntőinek párosítását, amelynek alapján Videoton-Debrecen párharc ígérkezik a Ligakupában.

lokiA csoportkörből az öt kvartett győztesei, valamint a három legjobb csoportmásodik jutott tovább a középdöntőbe, a sorsoláson így nyolc csapat volt érdekelt. A negyeddöntő legérdekesebb párharcának a címvédő Videoton és a bajnok és MK-győztes DVSC-Teva összecsapása ígérkezik. Az első mérkőzésekre február 20-án, a visszavágókra március 6-án kerül sor.


A Videoton FC Székesfehérvár első számú labdarúgóklubja, jelenleg a magyar élvonalban szerepel.A klub 1941-ben alakult, Székesfehérvári Vadásztölténygyár SK néven. 1950. március 10-én újjálapították a klubot, Vadásztölténygyári Vasas néven.


A Debreceni Vasutas Sport Clubot (röviden: DVSC) 1902-ben alapították Egyetértés Futball Club néven, majd 1912 nyarán a csapat önállósodásával jött létre a Debreceni Vasutas Sport Club. A DVSC az 1930-as években csak a város második számú csapata volt. Az 1950-es évek egyik névváltoztatásának köszönhetően kapta a gárda a Loki becenevet. A 20. század második felében a DVSC többször feljutott az Nb1-be, ahol az 1993-as évet követően stabilizálódott a helye. A klub történetének legsikeresebb időszaka az 1999-et követő bő évtized, amikor a csapat hat bajnoki címet szerzett, ötször volt kupa-, illetve ötször szuperkupa-győztes.

Forrás: wikipedia, MLSZ

-kt-