Sporthírek

A MOB döntött a riói csapat összetételéről

A MOB döntött a riói csapat összetételéről

A kvótaszerzés még nem zárult le, a jelenleg állás szerint az augusztusi játékokon húsz sportágban 162 magyar sportoló indulhat. A megnyitón a magyar zászlót Szilágyi Áron viszi majd.

Az olimpiai delegációt - a négy évvel ezelőttihez hasonlóan - Borkai Zsolt MOB-elnök vezeti, a helyettese Szabó Bence főtitkár lesz. A csapatvezetői tisztet Fábián László sportigazgató tölti be, a helyettese Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató, míg a sajtóattasé Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató lesz. A riói játékokra az első sportolói gép július 30-án indul, az úgynevezett aranygép augusztus 24-én érkezik haza. A Magyar Posta Zrt. folytatja az 1952 óta tartó hagyományát, emlékbélyegeket bocsát ki a riói olimpia alkalmából.

 

Borka Zsolt

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

 

"Szép számmal megyünk Rióba, hiszen többen vagyunk, mint négy éve Londonban, amikor 158 sportoló vett részt a játékokon, jelen állás szerint pedig most 160-an biztosították a helyüket. A kvalifikáció megszerzésében az atlétika, a sportlövészet, a triatlon és az úszás a várakozást felülmúlva szerepelt. A korábbi hagyományokhoz méltóan és tervekhez közelítően szerzett kvalifikációt az asztalitenisz, a birkózás, a cselgáncs, a kajak-kenu, az öttusa, a szörf, a vitorlázás és a vívás. Némileg elmaradt a várakozásoktól az evezés, a hegyikerékpár, az ökölvívás, a súlyemelés, a tenisz, a torna és a műugrás. A csapatsportágak esetében az elvárásnak megfelelő a két vízilabdacsapat kvalifikációja, ugyanakkor csalódás, hogy mindkét kézilabda válogatott elvérzett a kvalifikációs versenyeken" - mondta a MOB elnöke.

 

 

/T.D.