Sporthírek

Albert Flórián munkássága előtt tisztelegnek a Liechtenstein elleni meccsen

Albert Flórián munkássága előtt tisztelegnek a Liechtenstein elleni meccsen
Bár a november 11-i, Liechtenstein elleni barátságos meccs helyszíne eredetileg a székesfehérvári Sóstói Stadion lett volna, az MLSZ elnöksége ma arról határozott, hogy a találkozó Albert Flórián-emlékmérkőzés lesz, és a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg.
A választás azért esett az új helyszínre, hogy a magyar futballtörténelem első számú szentélyében tiszteleghessünk Albert Flórián legendás pályafutása előtt. A mérközés a rajongók számára teljesen ingyenes lesz.

Albert Flórián


Az elnökség döntésében kiemelte: a nemrég elhunyt Albert Flórián a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja volt, ezért indokolt, hogy a Puskás-stadionban búcsúzzon tőle a hazai futballtársadalom. A mérkőzés és annak felvezetése a Császár páratlan pályafutására való emlékezés jegyében telik, az MLSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy méltóképpen búcsúzzon el Magyarország egyetlen aranylabdás futballistájától.

Közben örök nyugalomra helyezték az elhunyt sportikont. A családtagok mellett állami és sportvezetők, neves közéleti személyiségek, egykori csapattársak, barátok és szurkolók több százan kísérték utolsó útjára Albert Flóriánt, a Nemzet Sportolóját vasárnap délben az Óbudai temetőben.

A temetésen tiszteletét tette Orbán Viktor miniszterelnök, Czene Attila sportért felelős államtitkár, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, a volt csapattársak közül többek között Rákosi Gyula, Szűcs Lajos és Mészöly Kálmán, valamint a vasárnap délután pályára lépő Ferencváros játékosai.


Forrás és kép : mlsz.hu, fidesz.hu

-kt-