Sporthírek

Átadták a bonyhádi sportcsarnokot

Átadták a bonyhádi sportcsarnokot

A bonyhádi sportcsarnokot közel 700 millió forintos állami forrásból felújították és bővítették. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Tolna megyei városban tartott ünnepségen kiemelte, hogy az 1978-ban épült létesítmény több mint 1000 négyzetméteresről 1800 négyzetméteresre bővült.

"Ezt a sportcsarnokot alapvetően a fiatalságnak építettük, azoknak a generációknak, akik a következő években viszik tovább Bonyhád nevét" - hangoztatta köszöntőjében a politikus, a térség országgyűlési képviselője. A korábbi - eredetileg 150 ember befogadására képes - intézmény kicsi volt a város számára. S felújítás és bővítés nyomán pedig egy teljesen új, korszerű, a 21. század igényeinek is megfelelő sportcsarnok jött létre. Szólt arról is, hogy a város lakói mellett a bonyhádi járásban élőket is szolgálja a megújult szabadidős létesítmény, amelyben a sportesemények mellett kulturális programokat is rendeznek majd.

 

 Átadták a felújított és bővített a bonyhádi sportcsarnokot

A bonyhádi sportcsarnok több mint 1000 négyzetméteresről 1800 négyzetméteresre bővült

 

Filóné Ferencz Ibolya polgármester a beruházás szükségességéről szólva azt hangsúlyozta, hogy a létesítményt "hétfő reggeltől vasárnap estig" használják a város lakói sport- és kulturális célokra egyaránt. A beruházás keretében a meglévő épületszerkezet és gépészet felújítása mellett a csarnok földszinti része 900-ról 1200 négyzetméteresre, emeleti része 150-ről 600 négyzetméteresre bővült. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épült, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítettek, valamint megteremtették az akadálymentes közlekedés feltételeit is.

 

MTI/T.D.