Sporthírek

Avatómérkőzés az új Hidegkuti Nándor Stadionban

Avatómérkőzés az új Hidegkuti Nándor Stadionban

A stadion megyitóünnepségén beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, melyben kiemelte, hogy az MTK nélkül elképzelhetetlen a magyar sport.

Az új stadion avatómérkőzésekor a kék-fehérek a portugál Sporting Lisboa csapatával találkozott. 52 évvel ezelőtt, 19664-ben a KEK-döntőben találkozott először a két csapat, a brüsszeli Heysel Stadionban rendeztek, a 3-3-as végeredmény miatt viszont megismételt találkozóra volt szükség, ezt aztán Antwerpenben Joao Morais szögletből szerzett góljával 1-0-ra nyerték a portugálok. Ez volt az első alkalom, amikor magyar csapat európai kupadöntőben szerepelt.

  

 

Ronaldo Tavares, a portugál Sporting Lisboa játékosa gólt szerez Dragan Vukmir, az MTK játékosa mellett 

 

Deutsch Tamás klubelnök beszédében kiemelte, az MTK az egyetlen sportegyesület a világon, amely minden olyan olimpiára küldött sportolót, amelyen magyar küldöttség részt vett. Az ünnepség előtt megkoszorúzták a déli, Salgótarjáni út felőli kapu mögötti emléktáblát, amelyet a klub korábbi játékosának, Fülöp Mártonnak állítottak. Az avatómérkőzés utolsó perceiben több nagy lehetőség is adódott az MTK előtt a győzelem megszerzésére, ám nem tudott élni a kínálkozó helyzetekkel, így 2-2-es döntetlennel avatták fel az új stadiont a csapatok.

 

/T.D.