Sporthírek

Az Aranycsapat a múlt, a labdával ismerkedő ovisok a jövő

Az Aranycsapat a múlt, a labdával ismerkedő ovisok a jövő
Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendája, valamint az MLSZ részéről Mészöly Géza, szövetségi edző avatta fel a 3 Ovi-Foci pályát Mohácson.
Mohács önkormányzata elkötelezte magát az utánpótlásképzés mellett, hiszen egy nap alatt három Ovi-Foci pályát is avatott a város polgármestere, Szekó József és Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke.

foci


Buzánszky Jenő, az Ovi-Foci alapító elnöke, a Nemzet Sportolója a következő szavakkal üdvözölte az ovisokat: "Mi, az Aranycsapat tagjai voltunk a múlt, és ti, a labdával most ismerkedő ovisok lesztek a fényes jövő".

Az egykori világklasszis labdarúgó szerint a sport az egyik legjobb eszköz, hogy a gyerekek örömet szerezzenek a szüleiknek, óvodájuknak vagy iskolájuknak, s később esetleg olyan sikeresek legyenek sportágukban, amelyre akár az egész nemzet büszke lehet.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány fennállása óta már több pályát avatott országszerte: az elsőt Debrecenben, a másodikat Kőbányán, egyet pedig Budakalászon, de az Alapítvány avatott már pályákat Nyíregyházán és Újkígyóson is.

Forrás:mlsz.hu