Sporthírek

Az Aranycsapat legendás kapusát az MLSZ köszöntötte 85. születésnapján

Az Aranycsapat legendás kapusát az MLSZ köszöntötte 85. születésnapján
A Magyar Labdarúgó Szövetségx vezetése pénteken bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötte az MLSZ telki edzőcentrumában a 85. születésnapját ünneplő Grosics Gyulát, az Aranycsapat legendás kapusát.

MLSZ


1926. február 4-én született a "Fekete Párduc", azaz az Aranycsapat nagyszerű kapusa, Grosics Gyula. Az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, Európa Kupa-győztes labdarúgó pénteken ünnepelte 85. születésnapját.

A köszöntőn az MLSZ vezetése mellett több régi játszótárs is megjelent, ott volt természetesen Telkiben Buzánszky Jenő, az Aranycsapat másik élő legendája, valamint több egykori kiváló labdarúgó, mint Rudas Ferenc, Raduly József, Mészöly Kálmán,

Berzi Sándor beszéde után átadta az MLSZ ajándékát, egy gyönyörű kristályvázát.

Göröcs János, valamint Várhidi Pál. Megjelent az ünnepségen dr. Lomniczi Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, aki Szunai Miklós ügyvezető társaságában köszöntötte Grosics Gyulát, és adott át ajándékot az ünnepeltnek.

Az ünnepség elején Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke mondott ünnepi köszöntőt, amelyben felelevenítette Grosics Gyula páratlan pályafutását. Berzi Sándor beszéde után átadta az MLSZ ajándékát, egy gyönyörű kristályvázát.

Grosics Gyulát az újságírók hatszor választották be az aktuális év világválogatottjába. Négyszer jelölték őt az Aranylabdára, s mind a négy alkalommal a legjobb tíz között szerepelt. 1999-ben beválasztották a világ valaha élt tíz legjobb kapusa közé, 1952-ben - az olimpiai győzelem évében - az Év Sportolója, 1959-ben pedig az Év Labdarúgója volt.


Forrás és képek: mlsz.hu


-kt-


Sport Online - sport-net.hu