Sporthírek

Az egész magyar sporttársadalom Albert Flóriánra emlékezik

Az egész magyar sporttársadalom Albert Flóriánra emlékezik
A Magyar Olimpiai Bizottság ma délelőtt tartotta a hagyományos Halottak Napi megemlékezését a Farkasréti temetőben, az Olimpiai Bajnokok Falánál, ahol a nemrég elhunyt Albert Flóriánra is emlékeztek.
A megemlékezésen részt vettek Albert Flórián egykori játékostársai, többek között Szűcs Lajos, Dunai Antal, Göröcs János, Ihász Kálmán és Szentmihályi Antal is elhelyezték a kegyelet virágait a Császár emlékére.A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt beszédében megemlékezett a hétfőn hajnalban elhunyt aranylabdás labdarúgótól, Albert Flóriánról.


Emlékezzünk Albert Flóriánra!

Albert Flórián

Korábban az Üllői úton, a róla elnevezett stadionnál gyertyagyújtással emlékeznek Albert Flóriánra. Az Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök helyezett el mécsest a székház előtti emlékhelynél.

Mély megrendüléssel értesültünk róla, hogy életének 71. évében eltávozott közülünk Albert Flórián, a Nemzet Sportolója, az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó - írta közleményében október 31-én még a Fidesz-frakció is.

A "Császár" 75-ször szerepelt a magyar válogatottban, 1959 és 1974 között 351 bajnoki mérkőzésen 256 gólt szerzett a Ferencváros színeiben, 1967-ben lett aranylabdás. A Fidesz-frakció osztozik a család fájdalmában és őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt sportikon hozzátartozóinak.


Forrás és kép : mlsz.hu

-kt-