Sporthírek

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezését hivatalosan is átvette Győr

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezését hivatalosan is átvette Győr

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarországon, Győrött kerül megrendezésre. Ezért a mostani viadal záróünnepségén vehette át a stafétát a kisalföldi megyeszékhely.

Fekete Dávid az Európai Olimpiai Bizottság zászlóját Tbiliszi polgármesterétől, DavitNarmaniától vette át a nagyszabású ünnepségen. A győri alpolgármester gratulált Tbiliszinek a kitűnő rendezéshez, és ígéretet tett arra, hogy a nyugat-dunántúli város is jó gazdája lesz az olimpiai eseménynek.  A magyar küldöttség emellett tájékoztatást adott a győri szervezés állásáról is.

Győr átvette a stafétát az EYOF-on

 

Fekete Dávid, Győr alpolgármestere vehette át az Európai Olimpiai Bizottság zászlóját

 
Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökekeként az eseményt követően hangsúlyozta, a magyar sportnak nemcsak a múltja és a jelene, hanem a jövője is fényes, melyre egy újabb bizonyíték a tbiliszi EYOF-on nyújtott kiváló teljesítmény. Az idei EYOF ugyanis szép magyar sikereket hozott, válogatottunk 9 arannyal, 3 ezüsttel és 11 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén zárta a küzdelmeket.  Az első nyári EYOF-ot 1991-ben Brüsszelben rendezték, Győr már a tizennegyedik rendező város lesz a sorban, ahol mintegy négyezer fiatal tíz sportágban méri össze erejét.


-csa-

Fotó: MOB\Szalmás Péter