Sporthírek

Az MLSZ köszöntötte születésnapján a magyar edzőképzés egyik vezető alakját, Mezey Györgyöt

Az MLSZ köszöntötte születésnapján a magyar edzőképzés egyik vezető alakját, Mezey Györgyöt
Szeptember 7-én ünnepelte 70. születésnapját dr. Mezey György, egykori szövetségi kapitány, a magyar edzőképzés egyik vezető alakja, a neveléstudomány kandidátusa, akit az MLSZ is felköszöntött.
A Magyar Labdarúgó Szövetség székházában tartott ünnepi köszöntés során dr. Vági Márton főtitkár elmondta, hogy az 1941-es év rendkívül gazdag volt a magyar

MLSZ

futball történetében, hiszen abban az esztendőben született, és idén ünnepelte 70. születésnapját többek között Ihász Kálmán, Verebes József, Mészöly Kálmán és Mezey György, illetve hamarosan Albert Flórián is csatlakozik a hetvenévesek klubjához.

Az MLSZ főtitkára kiemelte: Csányi Sándor annak idején a szakmai kérdések kapcsán először Mezey Györggyel ült le tárgyalni, ami bizonyítja, hogy az egykori szövetségi kapitány még ma is megkerülhetetlen és fontos szereplője a magyar futballszakmának.

Ezt követően Mezey György átvette a szövetség ajándékát, egy kristályvázát, majd Berzi Sándor alelnök tekintette végig az ünnepelt pályafutását, a kezdeti sikereitől egészen jelenkori szerepéig. Az idén új lendületet kapó OTP-Mol Bozsik Program alapjainak megteremtése is az ő nevéhez fűződik, amely programot 2005-ben az UEFA az „Európa legértékesebb utánpótlás-nevelési programja” címmel tüntetett ki.


-kt-

Forrás: www.mlsz.hu