Sporthírek

Az UEFA elnöke az MLSZ mellett Orbán Viktorral is tárgyalt

Az UEFA elnöke az MLSZ mellett Orbán Viktorral is tárgyalt
Michel Platini, az UEFA elnöke budapesti látogatása második napját egy üzleti reggelivel kezdte, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. A megbeszélésen jelen volt még dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, illetve Theodore Theodoridis, az UEFA nemzeti szövetségek divízió-igazgatója, valamint Imre Mátyás, az európai szövetség magyar munkatársa.
A több mint egyórás, szívélyes hangulatú találkozón a felek áttekintették a magyar és a nemzetközi futball aktuális helyzetét, és megállapították, hogy a gazdasági válság ellenére a labdarúgás továbbra is prosperáló, fejlődő üzletág, népszerűsége világszerte folyamatosan nő.

Michel Platini,

Michel Platini, az UEFA elnöke budapesti látogatása második napján találkozott  Orbán Viktor miniszterelnökkel is

Michel Platini, az UEFA elnöke mai második programpontjaként a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőivel tárgyalt, a megbeszélésen dr. Csányi Sándor elnök, Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár képviselte az MLSZ-t.

A tárgyalások során az MLSZ vezetői bemutatták az elnökség új elképzeléseit, köztük a szövetségi struktúraváltás lépéseit, a felvázolt programot az UEFA elnöke és munkatársai nagy figyelemmel és megértéssel hallgatták végig.A magyar fejlesztési programok szintén napirendre kerültek, és a felek egyeztették ezek UEFA általi támogatásának lehetőségeit.

Michel Platini

Michel Platini UEFA-elnök  az MLSZ-el is leült tárgyalni

Michel Platini UEFA-elnök magyarországi látogatása utolsó programpontjaként sajtótájékoztatót tartott a Four Seasons Hotelben. A sajtókonferencián részt vett dr. Csányi Sándor, az MLSZ első embere is.

Michel Platini elmondta: rendkívül hasznosnak ítélte a mai tárgyalásokat, amelyeken elsősorban arról egyeztettek a felek, hogy mit tehet közösen az MLSZ és UEFA a megoldásra váró teendők kapcsán. Az európai futball első embere az Orbán Viktor miniszterelnökkel történt megbeszélése kapcsán rámutatott: az EU soros elnöki tisztét betöltő Magyarország sokat segíthet az UEFA-nak a következő hónapokban.

 Michel Platininek

Csányi Sándor átadta az MLSZ ajándékát Michel Platininek

A sajtótájékoztató zárásaként Csányi Sándor így vezette fel az MLSZ ajándékát Platininek: tudja jól, hogy az UEFA-elnöknek csupán két hiányérzete lehet játékos-pályafutása kapcsán. Az egyik az, hogy sosem nyert világbajnokságot, a másik pedig az, hogy nem játszhatott a magyar válogatottban. Ez utóbbit próbálta most az MLSZ valamelyest enyhíteni, és egy Platini feliratú magyar válogatott mezt ajándékozott az UEFA elnökének, természetesen a 10-es számmal a hátán...

-kt-

Forrás és képek: www.mlsz.hu

Sport Online - sport-net.hu