Sporthírek

Az UEFA elnöke külön köszöntötte Orbán Viktort a FIFA-gálán

Az UEFA elnöke külön köszöntötte Orbán Viktort a FIFA-gálán
Hétfőn este Zürichben rendezték meg a 2010-es FIFA-gálát, amelyen első alkalommal adták át a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat.
A Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében dr. Csányi Sándor elnök, valamint Berzi Sándor alelnök utazott el a gálára, s a Puskás Akadémia alapítójaként jelen volt a díjátadón Orbán Viktor miniszterelnök is. A magyar delegáció tagja volt Horváth Gábor,

Orbán Viktor

a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára, Jakab János, a Puskás Akadémia felügyelő bizottságának elnöke, valamint Szöllősi György, az akadémia sajtófőnöke is.

A gála előtti állófogadáson Michel Platini, az UEFA elnöke külön is üdvözölte Orbán Viktort, és kifejtette: a magyar EU-elnökség előrelendítheti az európai labdarúgás ügyét, a kormányfőről ugyanis közismert, hogy szívén viseli a sportág sorsát.

Az elnöki díj átadását követően a 2009-ben alapított, második alkalommal kiosztott Puskás-díj nyertesének bejelentése következett. Az Aranycsapat legendás játékosáról

FIFA

elnevezett elismerést a 2010-es év legszebb góljának szerzője kapta meg, akire a FIFA hivatalos oldalán voksolhattak a focibarátok. A beérkezett több mint ötmillió szavazat alapján a győztes találatot a török válogatott futballistája, Hamit Altintop szerezte.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője bejelentette: akárcsak 2009-ben, ezúttal is Lionel Messit választották meg az év legjobbjának a díjról szavazó válogatott csapatkapitányok, szövetségi kapitányok, valamint a France Football által felkért szakújságírók.

Forrás: mlsz.hu

-kt-

Forrás: www.mlsz.hu

Sport Online - sport-net.hu