Sporthírek

Az új Fradi stadion 22 ezer férőhelyes lesz

Az új Fradi stadion 22 ezer férőhelyes lesz

A tervek szerint a 22600 férőhelyes Fradi Stadionban 10.000 lenne az átlagos nézőszám, ahol idővel majd kerítések nélkül is lehetne meccset rendezni.

"Nagyon óvatosan ígérek, ezért maradjunk annyiban, hogy a döntést előkészítettük. Azért nem felújítjuk a meglévő Albert Stadiont, mert nem tudnánk  megfelelni az európai szövetség előírásainak" - mondta a Fidesz pártigazgatója, aki az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy a terveket várhatóan egy hónapon belül a kormány elé terjesztik Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztossal egyetértésben. Hogy mikor születhet róla döntés, arra azt felelte, ez nem az ő kompetenciája, így azt sem tudja, mikor kezdődhet meg az építkezés. Kubatov a kivitelezés összegéről nem kívánt beszélni az MTI érdeklődésére, mivel - amint arra emlékeztetett - a stadion a magyar állam tulajdona és állami pénzből valósulna meg az új beruházás.

fradi

A tervek szerint a 22600 férőhelyes Fradi Stadionban 10.000 lenne az átlagos nézőszám


A stadion megépítése 16 hónapot venne igénybe, s ők most azt készítették elő, hogy ha az állam rászánja magát a beruházásra, akkor azonnal megkezdődhessen a munka. Elárulta, tervei szerint az építkezés során a Ferencváros nem költözne más csapat otthonába, hanem a Népligetben szeretné játszani hazai meccseit, ahol egy maximum 8000 ezer férőhelyes mobilstadiont húznának fel az ominózus időszakra.


Képek: fradi.hu
Forrás: richpoi.com