Sporthírek

Az új létesítmény nem csupán a Ferencvárosé lesz, hanem Budapesté és az egész országé

Az új létesítmény nem csupán a Ferencvárosé lesz, hanem Budapesté és az egész országé
Az új Fradi-stadion alapkövét Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Kocsis Máté, a klub alelnöke, VIII. kerületi polgármester, Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Kubatov Gábor klubelnök,  fideszes országgyűlési képviselő helyezte el.

Magyarország legnépszerűbb klubjának a tervek szerint 2014 őszére készül el az új stadionja, addig pedig a Puskás Ferenc Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. Fürjes Balázs, a stadionépítést vezénylő kormánybiztos az alapkőletételkor elmondta: Az új létesítmény nem csupán a Ferencvárosé lesz, hanem Budapesté és az egész országé.

fradi stadion

Letették az új Fradi-stadion alapkövét"A városvezetés elkötelezett a futball iránt, őszinte partnere a kormánynak, a klubnak és a kivitelezőnek" - mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, aki beszédében felidézte a Ferencváros múltját, legdicsőségesebb pillanatait és legnagyobb játékosait. Az UEFA szabályoknak megfelelően az új stadiont 90 fokkal elforgatják, így észak-déli tájolású lesz. Ezzel közel 30000 négyzetméternyi terület szabadul fel, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. várhatóan értékesít. Ezzel nemcsak a legmodernebb, hanem a legolcsóbban megépített stadion is épülhet fel Budapesten.


Fotó: fidesz.hu