Sporthírek

Balog: 2018-ra minden járásban legyen tanuszoda

Balog: 2018-ra minden járásban legyen tanuszoda

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szervezett, kétnapos budapesti nemzetközi konferencián mondta el Balog Zoltán miniszter, hogy a kormány célja, hogy 2018-ra ne legyen olyan járás Magyarországon, ahol nincs tanuszoda, így minden iskolás gyerek megtanulhat úszni.

A konferencia célja,  hogy ráirányítsa a figyelmet a mozgásszegény életmód rohamos terjedésére. A résztvevők arról cserélték ki tapasztalataikat, miként lehet ezt a tendenciát megállítani az iskolai testnevelés minőségi fejlesztésével és az egészségvédő testmozgás népszerűsítésével. Az emberi erőforrások minisztere kifejtette, hogy az iskolai sport fejlesztéséhez elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra, s ennek érdekében 25 településen létesül tanuszoda elsősorban az iskolai úszásoktatás céljaira, s ezzel párhuzamosan 26 új tornaterem is épül az országban.

 

 testnevelés

 Fontos, hogy a gyerekek örömmel sportoljanak, mert a kisiskolákban így lehet megalapozni az élethosszig tartó sportolást

 

Fontosnak nevezte, hogy a gyerekek örömmel sportoljanak, mert a kisiskolákban így lehet megalapozni az élethosszig tartó sportolást. "Egy mozgással eltöltött tanóra után pedig az elméleti tanulmányok is könnyebben mennek, ezért is fontos a mindennapos testnevelés programja" - emelte ki Balog Zoltán. A konferencián szakmai együttműködés alakult ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MDSZ között. Ennek keretében a szövetség felhatalmazást kapott arra, hogy a  T.E.S.I. 2020 stratégián keresztül szakmai és módszertani ajánlásokat tegyen a minisztériumnak arra vonatkozólag, hogyan lehet a testnevelés órákat vonzóbbá tenni a diákok számára.

 

/T.D.