Sporthírek

Bemutatták az MLSZ új könyvsorozatának első kötetét

Bemutatták az MLSZ új könyvsorozatának első kötetét
A magyar labdarúgás – az MLSZ megalakulása, illetve az első bajnokság kiírása óta eltelt – éppen egy futballcsapatnyi évtizedében rengeteg sikert élt meg. Erről szól az Magyar Labdarúgó Szövetség könyve, a "Királyok, hercegek, grófok".

Buzánszky Jenő


A Királyok, hercegek, grófok a Magyar Labdarúgó Szövetség tavaly hivatalba lépett elnökségének vezetése alatt az MLSZ elsőként megjelent könyvkiadványa, amely egyben egy új sorozat bevezető kötete is. A legnagyobb sikerek, a világbajnoki ezüstérmek, a kontinensbajnoki remeklések, az olimpiai győzelmek krónikája a Királyok, hercegek, grófok című könyv.

A kötet bemutatóján Dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke beszédében kiemelte: a szövetség vezetése kulcsfontosságúnak tartja a múlt megismerését és megismertetését, s reményei szerint azok is szívesen olvassák majd a könyvet, akik annak idején átélték a kötetben foglalt pillanatokat, és azok a fiatalabbak is, akik még nem ismerik mélyebben az elmúlt 110 év magyar labdarúgásának történetét.

A bemutatón a kiadványban foglalt mindhárom korszak legendás alakjai megjelentek, a Királyok közül Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Sándor Károly, Rudas Ferenc, Várhidi Pál, a Hercegek képviseletében mások mellett Göröcs János, Dunai Antal, Szűcs Lajos, Fenyvesi Máté, a Hercegektől többek között Nyilasi Tibor, Garaba Imre, vagy Bognár György.


Forrás :  mlsz.hu
-kt-