Sporthírek

Budapest lesz az atlétikai vb házigazdája

Budapest lesz az atlétikai vb házigazdája

Budapest rendezheti a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot - jelentette be a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF).

Magyarország először adhat otthont a világ harmadik legnagyobb sporteseményének. "Pozitív visszajelzés és komoly elismerés, hogy öt év múlva világbajnokságot rendezhetünk. Hisszük, hogy a sikeres pályázat nemcsak az elmúlt hónapok munkájának, hanem a magyar atlétika elmúlt évtizedeinek is az elismerése" - fogalmazott Gyulai Márton a pályázati bizottság ügyvezetője. "A világbajnokság a 2012-ben megkezdett szakmai stratégiai programoknak újabb lendületet adhat, aminek eredményeképpen még több fiatal ismerkedhet meg a sportok királynőjével" - jelentette ki Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

 

Budapest lesz az atlétikai vb házigazdája

A viadal központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ lesz

 

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára azt mondta, az a céljuk, hogy Budapest minden idők legsikeresebb atlétikai világbajnokságának adjon otthont. "Az esemény haszna évekig, évtizedekig megmutatkozik majd, a sporton túlmutatóan is" - utalt arra, hogy a világbajnokság munkahelyeket teremt, több tízmilliárd forintnyi közvetlen és közvetett bevételt jelent a magyar gazdaságnak, a magyar embereknek, és lendületet ad Dél-Pest és Észak-Csepel városfejlesztéseinek. A viadal központi helyszíne a jelenleg tervezés alatt álló, 40 ezer ülőhelyes Nemzeti Atlétikai Központ lesz, melynek ideiglenes lelátói a vb után eltűnnek. A 2023-as vb-re 25 évvel a nagy sikerű budapesti Európa-bajnokság után kerül sor.