Sporthírek

Budapest lesz Európa Sportfővárosa

Budapest lesz Európa Sportfővárosa

2019-ben Budapest lehet Európa Sportfővárosa - Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint ez fantasztikus elismerés a fővárosnak és a magyar sportnak.

"Büszkék lehetünk erre a címre, a sportolóinkra, szakembereinkre, és Budapestre, hiszen ez a cím egyértelmű elismerése annak, hogy méltó házigazdái tudunk lenni nagyszabású sporteseményeknek, valamint, hogy a szabadidő- illetve az utánpótlássport terén is kiemelt szerepet töltünk be a nemzetközi sportéletben" - mondta az államtitkár. Hangsúlyozta, hogy a 2019-es Európa Sportfőváros cím tökéletesen illeszkedik a magyar kormány sportpolitikai célrendszerébe. A Fővárosi Önkormányzat még 2015-ben döntött arról, benyújtja jelentkezését a címre.

 

Budapest lesz Európa Sportfővárosa 2019-ben

"A cím egyértelmű elismerése annak, hogy méltó házigazdái tudunk lenni nagyszabású sporteseményeknek"

 

Gian Francesco Lupatelli, a Európai Fővárosok és Városok Sportszövetsége elnökének tájékoztatása szerint idén Szófia Európa Sportfővárosa, amely november 22-én adja majd át a stafétabotot Budapestnek. Az elnök szerint az Európa Sportfővárosa titulus segíthet Budapestnek abban, hogy később újra olimpiarendezési pályázatot nyújtson be, akár már 2032-re. Az Európa Sportfővárosa titulust 2001 óta minden évben a kontinens egyik, 500 ezer főnél nagyobb városa nyerheti el. A városnak az adott évben összesen legalább 365 sporteseményt kell rendeznie, beleértve a helyi, közösségi, regionális, országos, illetve nemzetközi versenyeket.

 

MTI/T.D.