Sporthírek

Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója adta át az első óvodai sportpályákat

Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója adta át az első óvodai sportpályákat
A nemrég felavatott multifunkcionális létesítményeket a város 27 gyermekintézményének 4358 óvodása használhatja sportolásra.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával épült, négy óvodai sportpályát avatott fel május végén Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat vb-ezüstérmes és olimpiai bajnok hátvédje Nyíregyházán. Az átadáson jelen volt Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere is.


A pályák egyenként közel 7 millió forintból épültek, s a helyi önkormányzat 8,5 millió forint saját fejlesztési forrást biztosított az alapítványi, csaknem 20 millió forint összegű támogatáshoz. 

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával épült, négy óvodai sportpályát avattak fel NyíregyházánAz ország 33 óvodájában építenek multifunkcionális, több sportág alapjainak elsajátításához alkalmas sportpályát. A 33 pálya építési költségeit, mintegy negyedmilliárd forintot az alapítvány a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által a sportág fejlesztésére fordítható társasági-adópénzekből (TAO) finanszírozza, illetve a költségekhez hozzájárulnak az érintett települések önkormányzatai is.   


MTI/MCOnet