Sporthírek

Csörgőlabda Magyar Bajnokságot rendeztek vak sportolóknak

Csörgőlabda Magyar Bajnokságot rendeztek vak sportolóknak
A győzteseknek járó kupát Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és László Tamás, a XV. kerület polgármestere adta át a Bajnokság végeztével.

Soltész Miklós


Soltész Miklós a díjátadót követően a kormány.hu kérdésére elmondta, hogy jó volt látni azt az örömet, amit a játék adott a sportolóknak, helyezéstől függetlenül. Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy ennek a sportnak a társadalom felé is üzenete van: súlyos látássérültként is lehet örömet szerezni egymásnak és másoknak, ami azt bizonyítja, hogy érdemes küzdeni és komolyan venni bármit, amibe belekezdünk.

Borkai Zsolt


Orbán Viktor miniszterelnök egyébként március 12-én megbeszélést folytatott Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság régi-új elnökével. A sportvezető tájékoztatta a miniszterelnököt az olimpiai felkészülés állásáról, valamint köszönetet mondott azokért a kormányzati intézkedésekért, amelyek elősegítik a sikeres olimpiai szereplést. Mind a miniszterelnök, mind a MOB elnöke komoly előrelépésként értékelték azokat az új jogszabályokat, amelyek nyomán újabb források nyílnak meg a magyar sport számára, és amelyek nyomán egységes, átlátható sportirányítási rendszer jött létre.

Forrás: kormany.hu, fidesz.hu