Sporthírek

Debrecenben rendezték meg az Olasz – Magyar Futballtornát

Debrecenben rendezték meg az Olasz – Magyar Futballtornát
Nagyszabású futballtornának adott otthont a Debreceni Labdarúgó Akadémia. Az első mérkőzésen a Loki Focisuli 2001-es csapata az AC Milan korosztályos együttesével mérkőzött meg.

dvscAz „Olasz Kultúra Éve Magyarországon" rendezvénysorozat részeként, az Olasz Kultúrintézet szervezésében, a Tigáz Zt., az Eni Hungaria Zrt., valamint a Dunastyr Zrt. támogatásával került megrendezésre az I. Olasz – Magyar Barátság Futball Torna június 12–13. között a nemrégiben átadott Debreceni Labdarúgó Akadémia sporttelepén.

A Loki Focisuli 2001-es csapata az AC Milan korosztályos együttesével csaphatott össze. Az olasz gárda jobbnak bizonyult, 6-1-es győzelmet aratott, ám a mieinktől is sok szép megoldást láthattunk.


A 13 éves korosztály számára megrendezett eseményen olyan magyar és olasz egyesületek voltak jelen, akik kiemelkedő utánpótlás-nevelő munkát végeznek hazájukban.

"A torna lehetőséget ad a nemzetek közötti kapcsolatok elmélyítésére és arra, hogy a fiatalabb generációk megismerjék egymás kultúráját.”  - mondta Papp László, Debrecen alpolgármestere.


MTI/MCOnet