Sporthírek

Díjazták a nem olimpiai sportolókat

Díjazták a nem olimpiai sportolókat

Tavalyi kimagasló teljesítményük elismeréseképpen 31 sportág 47 versenyzőjét, illetve csapatát díjazta évértékelőjén a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség.

Az Nvesz a múlt év végén alakult, amikor is ki vált a Magyar Olimpiai Bizottságból. Első nagy rendezvényük alkalmából díjazták az elmúlt évi világ- és Európa-bajnokságokon érmes versenyzőket, köztük 11 világbajnokot és 16 Európa-bajnokot. Mészáros János, az Nvesz elnöke szerint kifejezetten eredményes esztendő volt a tavalyi, 2017 pedig az alapok lekarásának éve lesz.

 

Díjazták a nem olimpiai sportolókat

Díjazták a nem olimpiai sportolókat

 

"Óriási munka vár ránk. Megpróbáljuk ezt úgy kiépíteni, hogy maximálisan segítse a sportágak szakmai tevékenységét és eredményességét" - mondta. Hangsúlyozta, hogy népes delegációval vesznek részt a júliusi, lengyelországi világjátékokon, emellett sportágaik több hazai világversenyt rendeznek, így Magyarországon rendezik a kick-box- és a szkander-világbajnokságot, a kendó- és a búvárszövetség pedig Eb-t rendez. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a kormány tavaly 380 millió forinttal támogatta a nem olimpiai sportágakat, az idei összeg további 138 millióval nő.

/T.D.