Sporthírek

Együttműködési megállapodás született a kézilabda fejlesztéséért

Együttműködési megállapodás született a kézilabda fejlesztéséért

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem a kézilabda fejlesztése és a sportszakember-képzés érdekében kötött együttműködési megállapodást.

Az egyetem egészségtudományi és a természettudományi karainak szerepvállalásával, szakmai felkészítő tevékenysége révén szolgálja majd a sportág fejlesztését, valamint a sportszakember-képzést. A megállapodás a többi között kiterjed a Nemzetközi Edzőképző Központ szakmai munkájának közös fejlesztésére, a sportszakember-képzés, valamint a tanár- és edzőképzés szakmai anyagainak, tankönyveinek korszerűsítésére, a kézilabdázás sporttudományos hátterének erősítésére.

 

Sportágfejlesztésről állapodott meg a kézilabda-szövetség a pécsi egyetemmel

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem a kézilabda fejlesztése és a sportszakember-képzés érdekében kötött együttműködési megállapodást

 

A szövetség a szeptemberben kezdődő tanévtől "komoly szaktekintélyeket" - edzőket és korábbi válogatott játékosokat - biztosít a PTE-n folyó edzőképzés gyakorlati részéhez. A felek kiemelten foglalkoznak majd a kézilabda sajátos versenyformáinak népszerűsítésével. Az MKSZ továbbá lehetőséget biztosít a PTE hallgatóinak szakmai gyakorlatok végzésére, valamint a részvételre a magyarországi rendezésű nemzetközi versenyek szervezésében, lebonyolításában, az egyetem pedig felajánlotta a szövetség számára sportcsarnokainak, kollégiumainak igénybevételét szakmai táborokra, edzői továbbképzésekre.

 

MTI/T.D.