Sporthírek

Elemi érdekünk sportnemzet státuszunk megtartása

Elemi érdekünk sportnemzet státuszunk megtartása
„A kormány egy évvel ezelőtt súlyos örökséget vett át, a sport támogatottságának hanyatlása miatt a sportszféra majd minden területe jelentősen erodálódott, s ennek eredményeként számos sportegyesület súlyos válságba került” - mondta Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős helyettes államtitkára.

sportló nemzet


A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a kilábaláshoz a sportról szóló törvény újraszabályozására és új gondolkodásmódra van szükség − „elemi érdekünk, hogy sportnemzet státuszunk megtartása mellett, sportoló nemzetté váljunk” jelentette ki a sportvezető.

A „Változások a magyar soros uniós elnökség alatt a sport területén” címmel tartott előadásában Szekeres Pál az Európai Unió politikájában megszülető döntésekről és a sporthoz kapcsolódó új irányokról adott tájékoztatást. A helyettes államtitkár beszámolt arról, hogy az Európai Bizottság a magyar elnökség alatt tette közzé első sport témájú Bizottsági Közleményét, melynek nyomán körvonalazódtak az uniós fellépési területek. Ennek alapján a Sportért Felelős Államtitkárság elkészítette az unió első sportmunkatervét, mely három évre határozza meg a sportirányú cselekvéseket. A magyar elnökség zárónapján megjelent az Európai Bizottság 2014-2020-ig tartó pénzügyi keretjavaslata is, melyben a sport már új területként kapott szerepet.


-kt-