Sporthírek

Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer

Elkészül a nemzeti sportinformációs rendszer

A jövő év végén teljes körűen megkezdi működését a nemzeti sportinformációs rendszer, amely tartalmazza például a hatezer sportszervezet, a 16 ezer sporttal foglalkozó civilszervezet, 430 ezer sportoló, 15 ezer edző, sportoktató adatait, és bárki információhoz juthat majd a segítségével a sportolási lehetőségek teljes köréről.

Ma már elengedhetetlen, hogy a sporttal kapcsolatos óriási adathalmazhoz, az információkhoz megbízható forrásból, egy helyről, sportszakmailag és jogilag rendszerezett, áttekinthető formában hozzáférjenek a felhasználók. A nemzeti sportinformációs rendszer óriási segítséget jelent a sportolóknak, a sportolni vágyóknak, a sportszakembereknek, a gazdasági szektorban tevékenykedőknek, a sportszervezeteknek, valamint a sport irányítóinak egyaránt. Több felhasználói modult alakítanak ki - ismertette Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

 

Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos 

 

A Digitális jólét program - azon túl, hogy az internethasználat és a digitális írástudás terjesztését célozza - tartalomfejlesztési funkciót is betölt. Ennek része a nemzeti sportinformációs rendszer, amely növelni hivatott a sportolási kínálatot és kedvet. Segítségével online lehet majd nevezni versenyekre, ki lehet választani edzőket oktatókat, rá lehet keresni sportlétesítményekre, és a rendszer a sport valamennyi területét támogatja azzal, hogy gyorsan, könnyen juthatnak adatokhoz a sportesemények szervezői, a sportolók, de a magánemberek is.

 

 

/T.D.