Sporthírek

Elkészült a Tüske uszoda Újbudán

Elkészült a Tüske uszoda Újbudán

Az ünnepélyes megnyitón dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és Simicskó István honvédelmi miniszter, a választókerület országgyűlési képviselője is részt vett.

A sajtónak Dr. Szabó Tünde mutatta be az uszodát: a minden igényt kielégítő új uszodában az 50 méteres medence mellett, egy tanmedence is rendelkezésre áll, emellett wellness részleg, és tornaterem is segíti a sortolók felkészülést. A fedett uszodakomplexum tízpályás versenymedencéjéhez  egy 1000 fős lelátó is tartozik. A beruházás teljes egészében állami forrásból valósult meg, a kormány ezzel szeretne hozzájárulni a Magyar Úszó Sport további szép eredményeihez - jelentette ki az államtitkár.Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Simicskó István honvédelmi miniszter, korábban sportért felelős államtitkár és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a Tüske-uszoda ünnepélyes átadóján 2016. március 6-án.


Szabó Tünde emlékeztetett, hogy a sportot stratégiai ágazatnak tekinthetjük. Az nem csak az olimpiai sportágak jelentős támogatását jelenti, de ide tartozik az utánpótlás-fejlesztés, és a mindennapos testnevelés bevezetése az iskolákban. Emellett a Magyar Úszó Szövetség támogatásával futó program, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni. Ezekhez a célokhoz tornatermekre, uszodákra van szükség – szögezte le az államtitkár.


MTI / MCOnet