Sporthírek

Elment a Mágus

Elment a Mágus

Életének 75. évében 2016. március 13-án elhunyt Verebes József mesteredző, a Győr és az MTK legendás vezetőedzője, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A Ferencvárosnál futballozó Verebes 1978-ban szerzett edzői oklevelet, edzői pályáját Kecskeméten kezdte, majd a Videotonnál lett első osztályú vezetőedző. Onnan 1981-ben szerződött Győrbe, ahol edzői pályafutásának legsikeresebb időszakát töltötte. A Mágusnak nevezett szakember 1981 és 1986 között vezette a Győri Rába ETO-t. Ebben az időszakban a győri labdarúgó klubot - mely addig még sosem nyert első osztályú bajnokságot - kétszer vezetett bajnoki címre. 1982-ben az Év edzőjének választották, sőt Pro Urbe-díjjal tüntették ki. 1986-ban az MTK-hoz került, és bajnoki címet nyert a kék-fehérekkel is.


A magyar válogatott 1987. április 27-én, Verebes József szövetségi kapitány vezetésével megérkezik a hollandiai Amszterdam-Schiphol repülőtérre, az Európa-bajnokság selejtezőjéreA válogatottat két időszakban is irányította: 1987 januárjától augusztusig, majd 1993 szeptembere és 1994 júniusa között, a második győri időszakában. 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is megkapta. "Tizenöt éven keresztül dolgoztunk együtt, életem legszebb korszaka volt. Csodálatos edző volt, fantasztikus ember, akivel öröm volt együtt dolgozni, a barátom volt" - nyilatkozta egykori pályaedzője, Bolla Péter.


MTI / MCOnet