Sporthírek

Értékelték a Magyar Válogatott 2012-es munkáját

Értékelték a Magyar Válogatott 2012-es munkáját
A-válogatottunk kilenc mérkőzést játszott 2012-ben, a korábbi évek tendenciája változott: sikeresebben szerepelt tétmérkőzéseken, mint a barátságos, felkészülési találkozókon - írja az mlsz.hu.
A válogatott a tavalyi évzáráshoz képest öt helyet előrelépett a FIFA-ranglistán, a 37. helyről kezdte a szezont, decemberben pedig a 32. helyre került. Az esztendő folyamán augusztusban állt a legjobb (28.), októberben pedig a leggyengébb helyen (49.)

Egervári Sándor


A kilenc találkozóból négyet megnyert, hármon döntetlent játszott, s kettőt elveszített. A tétmérkőzéseket figyelembe véve a mutató 4-3-0-1, azaz négy mérkőzésből három győzelem, egy vereség a mérleg. Ebből következően a barátságos mérkőzések közül ötből csak egyet nyert meg, három döntetlen mellett egy vereséget is szenvedett. A hazai mérleg különösen a barátságos mérkőzéseken elmaradt a remélttől: négy mérkőzésből három döntetlen, egy vereség. A magyar válogatott a hárompontos számolási rend szerint 15 pontot szerzett 2012-ben (9-et tétmérkőzésen, 6-ot pedig barátságos találkozókon).

Egervári Sándor csapatkapitány évértékelésében kiemelte: fontosnak tartja, hogy az eredményesség mellett a csapatépítés és morál tekintetében is előrelépett a válogatott az utóbbi időszakban.

Forrás: mlsz.hu


-tk-