Sporthírek

EURO-2016: Magyarország győzelme Ausztria ellen

EURO-2016: Magyarország győzelme Ausztria ellen

44 év után ismét kijutott a magar labdarúgó-válogatott az EB-re, a csapat 2-0-ra legyőzte Ausztiát a franciaországi Európa-bajnokság F csoportjának keddi nyitómérkőzésén.

A két csapat 137. alkalommal találkozott egymással, a magyar győzelemmel pedig az osztrákok húsz éve tartó nyeretlensége tovább folytatódik. Szalai Ádám szerezte az a magyarok első gólját a 62. percben, majd a 87. percben Stieber találata állította be a végeredményt. A magyar szurkolók már akkor hatalmas üdvrialgással fogadta a hazai válogatottak, amikor még csak kivonultak bemelegíteni.

 

EURO-2016 

A szurkolók Budapesten is ünnepelték a magyar győzelmet

"Óriási, ahogy a csapat teljesített, megérdemelten nyertünk" - értékelte Bernd Storck, a szövetségi kapitány a győzelmet.  Marcel Koller, az osztrákok svájci szövetségi kapitánya is nyilatkozott: "Jól kezdtünk, volt egy kapufánk. Sajnos idegesek voltak a játékosaim, ezért sok labdát vesztettünk el. A bekapott gól után rögtön jött a kiállítás, rossz helyzetbe kerültünk, de felvállaltuk a támadást, ebben pedig benne volt, hogy ismét eredményesek lesznek a magyarok. Nem így terveztük a rajtot." 

 

/T.D.