Sporthírek

Felavatták a Haladás új stadionját

Felavatták a Haladás új stadionját

Gálamérkőzés keretében avatták fel Szombathelyen a Haladás-Swietelsky új labdarúgó-stadionját. A zöld-fehérek az eszéki NK Osiek csapatát fogadták a gálamérkőzésen.

"Olyan nemzet vagyunk, amely világklasszis sportolókkal büszkélkedhet, az új tehetségek megismeréséhez és kiemelkedéséhez azonban - szülessenek az ország bármely részében - esélyt és lehetőséget kell teremteni minden fiatal számára - fogalmazott az avatóünnepségen Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár. Mindehhez sportlétesítményekre, tanárokra, nevelőkre és edzőkre van szükség. Szombathely ezen a téren is az élen jár, éppen ezért kívánja támogatni a magyar kormány a szükséges fejlesztéseket" - fűzte hozzá.

 

Felavatták a Haladás új stadionját

Gálamérkőzés keretében avatták fel Szombathelyen a Haladás-Swietelsky új labdarúgó-stadionját

 

A közel 100 éves Haladás SE Nyugat-Dunántúl legeredményesebb sportegyesülete, amely munkájával érdemelte ki, hogy egy XXI. századi színvonalat képviselő sportkomplexumban új otthona legyen. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere beszédében azt idézte fel, hogy 2012 áprilisában egy ötletterv keretében mutatta be a miniszterelnöknek és Hende Csaba miniszternek az új Haladás stadion és a körötte elterülő rekreációs övezet kialakításának tervét, ma azonban már mind a kettő megvalósult. A Haladás Sportkomplexum több mint 15 milliárd forintos kormányzati támogatással másfél év alatt épült fel, a komplexumban egy csaknem 9 ezer fő befogadására alkalmas UEFA IV. besorolású futballpálya és egy multifunkcionális sportcsarnok található.

 

MTI/T.D