Sporthírek

FINA kongresszus és gála Magyarországon

FINA kongresszus és gála Magyarországon

A vizes sportokat -  úszás, a vízilabda, a műugrás, a szinkronúszás, az óriástorony-ugrás, nyíltvízi úszás - tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a hétvégén Budapesten tartotta vezetőségi ülését és gáláját, melyen a tavalyi év legjobb sportolóinak járó díjakat adták át.

Julio Maglione, a FINA uruguayi elnöke egyúttal kihirdette a 2021-es és '23-as vizes VB helyszíneit. Előbbit Fukuoka, utóbbit Doha kapta. Korábban eldőlt, hogy miután a FINA felfüggesztette Mexikó tagságát, a 2017-es vb-re az eredetileg 2019-re kijelölt Budapest ugrott be Guadalajara helyett. Jövőre tehát Budapesten rendezik az úszók, a vízilabdázók, a műugrók, a szinkronúszók, az óriástorony-ugrók és a nyíltvízi úszók legnagyobb megmérettetését, 2019-ben pedig a dél-koreai Kvangdzsu lesz a házigazda. A katari és a japán küldöttség tagjai a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetőségi ülése keretében tartott sajtótájékoztatón az InterContinental Budapest hotelben 2016. január 31-én. MTI Fotó: Kovács Attila


2015-ben - akárcsak egy évvel korábban - Hosszú Katinka érdemelte ki a világ legjobb női úszójának járó elismerést.  A férfiak mezőnyében pedig Cseh László a második helyen végzett. Julio Maglione köszönetet mondott Budapestnek a gála megrendezéséért, egyúttal hangsúlyozta, biztos benne, hogy a magyar főváros fantasztikus világbajnokságnak ad majd otthont jövőre. Hozzátette, a szervezőbizottság kiváló munkája, illetve az épülő vadonatúj uszodakomplexum garancia egy kiváló vb megrendezésére.


MTI / MCOnet